Chakra psychologie

 

De chakra psychologie richt zich op belangrijke kwesties die vandaag de dag in de psychotherapie aan de orde komen zoals verslaving, fobieën, macht, seksuele mishandeling, maar ook gezinsdynamiek en karakterstructuren.

Chakra psychologie heeft mij anders leren kijken naar mensen, het lichaam en de psychen. Vandaar dat ik dit graag met u zou willen delen.

Elke chakra is een centrum van activiteit dat levenskrachtenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt. Het woord ‘chakra’ is letterlijk te vertalen met ‘wiel’ of ‘schijf’. Er zijn zeven van deze wielen opgestapeld in een energiekolom die zich van de onderrug tot de kruin uitstrekt.

Chakra’s zijn geen stoffelijke entiteiten. Net zoals gevoelens of ideeën kunnen ze niet worden vastgehouden zoals een stoffelijk voorwerp. Niettemin hebben ze een krachtige uitwerking op het lichaam.

Chakrapatronen zijn diep in de kern van lichaam en geest geprogrammeerd en houden sterk verband met ons lichamelijk functioneren. Net zoals emoties onze ademhaling, hartslag en stofwisseling kunnen beïnvloeden, zo beïnvloeden de activiteiten in de verschillende chakra’s onze klierprocessen, lichaamsvorm, chronische lichamelijke kwalen, gedachten en gedrag.

Door yoga technieken of lichaamsoefeningen toe te passen, maar ook door meditatie kunnen wij onze chakra’s, onze gezondheid en ons leven beïnvloeden.

Zo wordt iedere chakra gestuurd door emotie. Ik geef hieronder een tabel.

Eerste chakra: Gestuurd door angst
Tweede chakra: Gestuurd door schuld
Derde chakra: Gestuurd door schaamte
Vierde chakra: Staat voor liefde, wordt geblokkeerd door verdriet
Vijfde chakra: Staat voor waarheid uitspreken, wordt geblokkeerd wanneer je niet eerlijk naar jezelf bent
Zesde chakra: Gestuurd door inzicht
Zevende chakra: Gestuurd door het loslaten

Praktijk The Source
Margareth Eijck
Holten

GSM:  06-41860555
Email: praktijkthesource@live.nl
Website: www.praktijkthesource.nl