Over mij.

Mijn naam is Margareth Eijck-Scholten en ik ben holistisch therapeut. De meeste mensen denken dan meteen “wat is nou een holistisch therapeut?” Holistisch is een letterlijke vertaling van ‘het al’. Waar dit op neer komt is dat de oorzaak van een probleem overal kan liggen, niet per se bij bijvoorbeeld het verleden. Denk hierbij aan werkstress, angsten, relaties, et cetera.

Naast dat ik gediplomeerd therapeut ben heb ik een analytisch vermogen en ben ik een hoog-gevoelig persoon (oftewel HSP). In mijn jeugd heb ik daar veel last van ondervonden; ik zag en voelde heel veel verdriet en wist niet wat ik ermee kon doen (andere HSP-ers zouden zich hierin kunnen herkennen). Hoe klein ik ook was, ik ben mensen gaan helpen; mijn moeder, mijn zussen en broers, enzovoort.  Zo had ik een beetje het gevoel dat ik ze kon helpen. Natuurlijk wil ook niet iedereen geholpen worden dus heb ik ook vaak de deksel op mijn neus gehad. Ongeveer vanaf mijn zevende heb ik mijn gevoelsleven afgesloten. Pas veel later in mijn leven ben ik me erin gaan verdiepen en heb ik nieuwe manieren ontwikkeld hiermee te dealen.

Ik ben gaan zoeken naar welke methodes er bij mij pasten en waar ik in geloof. In de reguliere zorg voelde ik me absoluut niet thuis dus ben ik naar alternatieven gaan zoeken en ben tot de conclusie gekomen dat er een heel groot verschil is tussen reguliere en alternatieve zorg. In de alternatieve zorg zoek je naar individuele groei (en een stukje geluk); in het reguliere wordt de kwaal bekeken. Ik ben van mening dat wanneer een mens in balans is, het veel minder vaak ziek is. Wij mogen absoluut gebruik maken van ons eigen herstellend vermogen. Ik ben mij heel erg gaan verdiepen in de zielenastrologie, chakra-psychologie en klinische psychologie.

Wellicht spreekt dit u aan en kan ik wat voor u betekenen!

Margareth Eijck-Scholten

Praktijk The Source
Margareth Eijck
Holten

GSM:  06-41860555
Email: praktijkthesource@live.nl
Website: www.praktijkthesource.nl